Haul, alebo ako som sa zmenila na nákupnú maniačku

Vitajte pri mojom prvom (a snáď nie poslednom) fashion haule. Rovno varujem, že fotky sú otrasné, nakoľko som sa fotila sama (a skúste si trebárs sami fotiť takto nohy). V nedeľu však už letím do Londýna a nemám čas otravovať s tým niekoho iného. (Hoci to tak nevyzerá, toto mi trvalo DVE hodiny len nafotiť.) Slávnostne vám však sľubujem, že ak budem robiť v budúcnosti nejaký haul, tak už to nebude vyzerať takto.
Taktiež farby sú často totálne mimo.

Ako iste viete, od polky apríla do konca augusta som robila v New Yorkeri a väčšina týchto vecí je teda odtiaľ. V lete boli skvelé výpredaje, ktoré dali riadne zabrať mojej peňaženke. To, čo tu vidíte ani nie je všetko. Kúpila som si aj spodok plaviek, asi 15 nohavičiek, 5 podprseniek, z toho dve športové (tak dúfam, že ich niekedy využijem. Ale stáli za euro a držia super!), ale povedala som si, že až taký blízky vzťah s vami nemám, aby som to fotila :D 
Takisto som si kúpila 7 basic tielok - biele, čierne, pásikové - tie som nosila dosť do roboty (to pásikové som už dala preč, bolo zničené), dve s tenkými ramienkami (žlté, fialové - stáli euro a ešte neviem, či budú na doma, alebo v nich vyjdem aj na verejnosť) a dve také gacovité, ktoré budú rozhodne len na doma (alebo pôjdu preč), tiež za euro.
Tiež som si kúpila (asi) 4 basic pánske tričká, tiež euro za kus, ktoré sú na doma úplne super. Každopádne som si povedala, že basic tričká aj tak nikoho nezaujímajú a je zbytočné rozšíriť článok o 11 ďalších tričiek. 
(To by som tam mohla rovno dať aj tie tri tričká, ktoré mi nakoniec boli dosť široké a dala som ich mame.)

  • Rifle, ktoré vyzerajú byť divnej, neidentifikovateľnej farby (vyzerá, akoby to prešlo niekoho tráviacou sústou), sú v skutočnosti čierne, akoby vyprané. Kúpila som si ich posledný deň, čo som tam robila. Cena je 19,95, ale s 30% zamestnaneckou zľavou ma vyšli len necelých 14. A ja som nutne potrebovala čierne rifle. No neberte to.
  • Tieto kraťasy som si kúpila z nutnosti. Mala som len jedny, vravela som si, že nové si kupovať nebudem, lebo že veď načo by mi boli v Londýne, nebudem zbytočne míňať (haha). Ale hentie sa mi zničili, takže som si vo výpredaji kúpila tieto. Stáli 9,95 a je to veľkosť 36 (som sa musela pochváliť :D :D)
  • Sukne nenosím. Vôbec. Ale keď nám prišla táto, povedala som si, že to musím zmeniť, pretože to bola láska na prvý pohľad. Takže dúfam, že nebude len zbytočne ležať v skrini. Sukňa je, mimochodom, stále v predaji a stojí 9,95.

Myslím, že tieto tričká budú moje obľúbené, lebo robia skvelý výstrih :D To kvetinkové má navyše skvelé zvonové rukávy. Druhé a tretie tričko sú v podstate rovnaké, líšia sa len rukávmi. A všetky som kúpila vo výpredajoch. Tie dve v strede stáli 4,95, tie na krajoch 2,95.


Tiež som si kúpila moje prvé body. A druhé. A tretie. (Nerátam tie, čo som nosila ako bábätko, tie rozhodne nevyzerali takto.) To čierne je jedna z mála vecí v tomto haule, čo som nekúpila vo výpredaji. Prišlo to v novej kolekcii, cena je 12,95 (mňa vyšlo ani nie 10) a proste som ho musela mať. Som si istá, že ho riadne zúžitkujem. 
Zvyšné dve sú zas z výpredaju za 4,95.

  • Keby mi tak pred dvoma mesiacmi niekto povedal, že budem nosiť cropy, vysmiala by som sa mu. Tento biely mám aj v čiernom, bledomodrom a tmavozelenom. Modrý a zelený boli v zľave za 1,95, biely a čierny majú pôvodnú cenu 2,95 (čiže som platila cca 2 eurá)
  • Ten krásny kvetinový top som obdivovala už keď nám prišiel, len plnú sumu by som zaň nedala. Preto som bola úplne happy, keď šiel na 4,95. (Hoci v bielom sa mi páčilo o čosi viac a už potom nebolo.) 
  • Ďalej tu mám opäť crop, aj keď trochu dlhší. Ten je z výpredaja za 3,95. 
  • Zvyšné dve sú pánske tričká. Všimli ste si niekedy, že pánske tričká majú oveľa, oveľa lepšie nápisy? Dámske majú väčšinou strašne klišé, ktoré by som nebrala ani zadarmo. (Tak fajn, ale len na doma!) You´re like monday bolo opäť z výpredaja za 2,95, tričko fuck som kúpila v normálnej cene za 4,95.

Áno, tie fialové a modré tričká sú rovnaké. A ešte mám v skrini dve či tri v inej farbe (a ďalšie dve-tri som dala preč, lebo už boli moc vypraté). Tieto tričká sú dokonalé, ja som celú zimu nenosila v podstate nič nové. Veľmi mäkučké, príjemné a pohodlné. Takže jasné, že keď šli do zľavy za 4,95, tak som si kúpila farby, ktoré som ešte nemala. (Fun fact, tieto tričká nemilujem len ja, ale aj mamina. A aj babka ich chcela :D)
A ten zelený tričko-pulóver som kúpila pár dní po mojom príchode do práce. Tiež vo výpredaji, stál asi 2,95 a malo to veľmi podobnú látku ako tieto druhé, akurát s dlhým rukávom. Takže to bolo must-have.


Všetky tieto tričká som si kúpila ešte niekedy v prvých týždňoch môjho pôsobenia tam. To La vie est belle nemám šajnu prečo som kupovala, lebo sa mi vlastne ani moc nepáči a ten odtieň červenej sa mi nehodí. Takže ho mám doma. To isté aj bordové. 
To žlté a čierne sa mi naopak veľmi páčili a už som ich poničila v práci (visačka s menom sa stále zatrhávalo o tričká, čo je dôvod, prečo som tam potom už žiadne nové nenosila). Žlté má dokonalú farbu, ale žiaľ už je celé zožmolkované a to čierne sa mi zničilo hneď prvý deň, čo som ho mala na sebe (lebo to som v práci ešte nebola dlho a nevedela som, že sa ničia, takže som bola riadne naštvaná).  Takže obe sú už tiež na doma. 

  • Tento veľký sveter s obrovskými balónovými rukávmi som kúpila za EURO. Proste musel byť môj.
  • Bunda je najdrahšia vec, čo som v práci za tú dobu kúpila, ale absolútne stála za to. Nádherná červená (ja navyše nosím často červený rúž, takže skvelá kombinácia) a zamilovala som sa do nej v okamihu, čo som ju z nudy vyskúšala. Normálna cena je 39,95, mňa ako zamestnanca vyšla nejakých 27 eur. A na to, že mne bundy vydržia niekoľko rokov... 
  • Táto mikina má dokonalú žltú farbu, ktorá vyzerá v skutočnosti úplne inak ako na fotke. Nie som síce úplne fanúšička toho nápisu (ale aspoň fonty sú super, takže to prežijem), ale kvôli tej farbe som ju obdivovala odkedy stála skoro 17 eur. Akonáhle cena klesla na 4,95, kupovala som to. (Zlacnilo sa to v piatok, bolo dobrých 10 kusov a keď som prišla v pondelok do práce, ostal posledný kus.)
  • Tá košela bola v podstate neplánovaná, ale fakt sa mi páčila a odkedy ju mám, fakt som si ju zamilovala. Je to pohodlné a tá farba sa mi hodí (skúšala som si ju aj vo fialovej, ale to už ku mne moc nešlo). Navyše som ju kúpila za 4,95 :3

Ja viem, ponožky nie sú zrovna obvyklá vec pre hauly, ale tieto som vám musela ukázať! Keď som ich zbadala, vedela som, že si ich skôr či neskôr kúpim. Sú úplne roztomilé, milujem jednorožce a odkedy ich mám, iné skoro nenosím (teda len keď sú tieto špinavé). Akurát ma mrzí, že už ich mám trochu zodraté z toľkého nosenia. 
V balení boli dve ďalšie, ale tie boli bez obrázkov. 

  • Žabky sú pre mňa letnou povinnosťou, k tomu ani nemám čo dodať. Asi len že stáli 2,95.
  • Zato tá čapica... fajn, tú som fakt nepotrebovala, lebo mám takú v šedej. Ale tá farba...! Odolávala som asi mesiac, ale nakoniec je moja. Stála 4,95 (mňa asi 3,5).
  • No a teraz tá kabelka. Je obrovská, nádherná, stála 9,95, čiže som to brala v podastate bez rozmýšľania, ale žiaľ sa nedá zapnúť celá (má na oboch stranách otvory na fľašu, či na čo to je). Tým pádom mi bude v upršanom Londýne nanič. Ak by ste niekto chceli, predám.
  • Druhá kabelka je prvou vecou v tomto haule, čo som kúpila mimo New Yorkeru. Kúpila som si ju teraz v piatok v Hause a bola to láska na prvý pohľad. Už nejakú tú dobu som hľadala kabelku, ktorá bude malá (že do nej vopchám akurát tak peňaženku, mobil a kľúče), ale problémom bola moja veľká peňaženka. Do tejto sa zmestí perfektne a niečo také som si predstavovala, takže som maximálne spokojná. Tá stála 15 eur. 
  • Do Londýna som nutne potrebovala nové topánky. Lebo som nemala žiadne také nepremokavé na bežné nosenie. Tieto som si kúpila v Deichmanne za 35 eur. 
  • Čierne číny som objavila náhodou v nejakom čínskom obchode, kde sme s mamou náhodou zašli. Stáli EURO. Tomu sa odolať nedalo.
  • Červené som našla v jednom obchode za 6,5 a paradoxne sú o dosť menej pohodlné ako tie čierne, ale zas sú strašne krásne. (A pôjdu mi k bunde!)
  • No a posledné topánky patria k najlepším kúpam v mojom živote. Kamarát ma totiž odvliekol do jedného sekáča. A tam na mňa čakali. Moje číslo, skoro v bezchybnom stave, úplne krásne a za 3,5!!! V živote som nemala také vysoké topánky, tak snáď sa na nich nezabijem. (Zatiaľ som bola úspešná.) Inak, je to nejaká talianska značka a odtiaľ stoja nové topánky okolo 100 eur.
  • Reserved rušil jednu svoju predajňu, čo samozrejme znamená ďalšie výpredaje a ja som tam ulovila rifle za 10 eurá. 
  • Tieto háremové nohavice pôvodne objavila mamina u nejakého číňana. Kúpila si zelené a mne sa natoľko páčili, že ich bola zobrať aj mne, tentokrát v mojej obľúbenej horčicovej farbe. Sú mega pohodlné.
  • No a slizolinské tepláky sú posledným úlovkom a opäť zo piatkových nákupov. Objavili sme ich v Croppe, čo som vôbec nečakala a rodičia mi ich venovali k včerajším meninám. Hej, sú obrovské (je to dokonca XL), ale podľa mňa čím voľnejšie tepláky, tým lepšie (kým nepadajú, pravdaže).

Tak a to je všetko. V podstate mám pred cestou do Londýna celú novú garderóbu.
Aký je váš obľúbený prírastok do vášho šatníka za posledné mesiace? 
V ktorých obchodoch najradšej nakupujete? 

Komentáre

  1. Tie netopierie tričká ma zaujali... možno ich pôjdem pozrieť. Dík za tip. No, ja som v poslednej dobe nakupovala skôr pre dcéry a kamoškine dcéry a tie tiež milujú jednorožce, takže v tomto mám celkom pobehané obchody, po problém je nájsť dokopy 5 kusov úplne rovnakých. Úprimne, bola by som rada aspoň, keby mali rovnaké čísla, o farbe a type oblečka ani nevravím, takže obieham stojany s oblečením ako družica, prípadne behám po pobočkách, či majú a čo majú... Inak rada nakupujem v Orsay. Tie ich farebné kombinácie sú skvelé, na kapsulový šatník, kde všetko so všetkým skombinuješ, ideálne.
    Inak, kabelky si si kúpila krásne, hlavne tá malá je fajn. A aj bunda je skvelá. Aj slizolinské tepláky :). Tak nech sa ti všetky veci dobre nosia. A nech tam veľmi nemokneš... ozaj ja som myslela, že prvá vec bude nový dáždník, alebo gumáky, alebo plášť do dažďa. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie tričká sú super a vždy chodia v novej kolekcii. Takže odporúčam tam ísť, teraz pohrabať sa na výpredajovom stojane 2,95 a ak nebudú, vrátiť sa budúce leto na výpredaje :D
      Ja si z Orsay z času na čas niečo kúpim, ale zas nejako veľa vecí odtiaľ nemám. Teraz som tam obdivovala úžasnú horčicovú kabelku, ale žiaľ som ju nepotrebovala :(
      Dáždnik mám a kúpiť nový tam určite nebude problém :D Ale gumáky a pršiplášť som mala na sebe naposledy tak pred 10-15 rokmi :D

      Odstrániť

Zverejnenie komentára